Pyszny deserek, godny polecenia.

składniki: 
- szklanka białego wytrawnego wina
- 4 żółtka
- pół szklanki cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 4 kiwi
- 2 pomarańcze
- 4 brzoskwinie
- kiść winogron
- granat
przyrządzanie:
- Owoce umyj i obierz, pokrój w dużą kostkę. Z pomarańczy usuń błonki, z granata wyłuskaj ziarenka. Ułóż w pucharach.
- Żółtka ubij z cukrem na puszystą, białą masę. Wino zagotuj z cukrem waniliowym i wlewaj cienkim strumieniem do ubitych żółtek, energicznie mieszając.
- Gdy połączą się wszystkie składniki sosu, naczynie z nim ustaw na parze i ubijaj sos tak długo, aż lekko zgęstnieje.
- Lekko przestudzonym sosem polewaj owoce.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














