- 2 żółtka
- 1 łyżeczka musztardy
- pieprz
- sól
- 3 łyżki oleju kukurydzianego
- 2 łyżki octu winnego
Rozetrzeć 2 żółtka na twardo, dodać łyżeczkę musztardy. Dodać pieprz i sól do smaku, wlać 3 łyżki oleju kukurydzianego i 2 łyżki octu winnego. Wszystko dokładnie wymieszać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













