Jeżeli klasyczny sos napoli jest dla ciebie zbyt łagodny, wypróbuj ostry i wyrazisty sos arrabiata. W połączeniu z makaronem i spaghetti i tartym parmezanem smakuje wprost nieziemsko!
składniki:
- 400 g makaron spaghetti
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pół łyżeczki chilli
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki listków bazylii
- 1 przecier pomidorowy 500 ml
- 70 g parmezanu
- sól, pieprz
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















