Propozycja na ciekawe spaghetti.
składniki:
- 10 plasterków boczku
- 250 g makaronu
- 4 łyżki kaparów
- 2 łyżeczki suszonej bazylii
- 4 łyżki sosu sojowego
- mała papryczka chili
- 6 suszonych pomidorów z zalewy
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki startego parmezanu
- kilka listków świeżej bazylii
przyrządzanie:
- Ugotuj makaron. Plasterki bekonu ułóż na rozgrzanej suchej patelni. Po minucie dodaj posiekany czosnek, papryczkę chili, suszona bazylię. Smaż, aż bekon będzie przyrumieniony.
- Na patelnię wrzuć ugotowane spaghetti, dodaj sos sojowy i dokładnie wymieszaj.
- Podsmażaj 5 minut, dodaj kapary i suszone pomidory.
- Danie podawaj posypane parmezanem i świeżą bazylią.