Tym razem coś zupełnie nowego. Spód do pizzy na bazie kalafiora! Tak, dobrze czytacie! Kto nie spróbuje ten nie wie co traci!
składniki:
- główka kalafiora
- jajko
- ząbek czosnku
- 5 łyżek tartej mozzarelli
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz
- szczypta suszonego oregano
przyrządzanie:
- Kalafior zetrzyj na grubych oczkach tarki
- Podpraż przez 8 minut na odrobinie oliwy, oleju na patelni
- Odstaw do ostudzenia
- Przełóż do miski
- Wbij jajko, czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj startą mozzarellę, przyprawy
- Bardzo dokładnie wymieszaj
- Ciasto przełóż na blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia
- Uformuj okrąg
- Piecz w temperaturze 200 stopni, przez około 20 minut
- Po tym czasie ułóż na pizzy dodatki jakie ci się marzą i piecz jeszcze 7 minut