Najprostszy sernik na świecie. Szybki i sprawdzony przepis.
składniki:
- 1 kg sera białego
- 5 jajek
- 1/2 kostki margaryny
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 1 budyń waniliowy
- paczka biszkoptów
przyrządzanie:
1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
2. Dodać margarynę i dalej ucierać.
3. Porcjami dodawać ser nie przerywając ucierania.
4. Wsypać proszek budyniowy i wymieszać.
5. Białka ubić na sztywną pianę .
6. Białka delikatnie wymieszać z masą serową.
7. Wylać masę serową na przygotowaną tortownicę.
8. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 – 50 min.
ZOBACZ TEŻ: Wilgotne ciasto piernikowe
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















