Uwielbiasz zupy krem? Jeżeli skończyły ci się już pomysły z, jakich warzyw je przygotować proponujemy nietypowy krem z zielonych oliwek. Dodatek serka mascarpone sprawia, że ta zupa jest aksamitna, a jej smak przywołuje na myśl śródziemnomorskie klimaty.
składniki:
250 g zielonych oliwek
500 ml bulionu
3 łyżki serka mascarpone
parmezan
pietruszka
świeżo mielony pieprz
przyrządzanie:
1. Gotujemy bulion i dodajemy do niego odsączone oliwki bez pestek. Gotujemy ok. 10 minut.
2. Miksujemy na aksamitny krem.
3. Dodajemy serek mascarpone i pieprz oraz mieszamy.
4. Przelewamy do miseczek, ozdabiamy parmezanem i pietruszką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














