Wykwintny obiad, pomysł na romantyczną kolację. Jeżeli lubicie steki wołowe, z pewnością posmakuje wam ten w wersji ze szparagami.
składniki:
- 4 grube plastry polędwicy wołowej
- 4 łyżki masła
- 750 g zielonych szparagów
- sól i świeżo mielony pieprz
przyrządzanie:
Steki wyjąć z lodówki.
Szparagi opłukać, odciąć twarde końce. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wrzucić szparagi i gotować przez 5 minut. Odcedzić i zalać zimną wodą.
Steki usmażyć na patelni. Podawać ze szparagami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















