Pomysł na wykwintny i bardzo syty obiad. Wieprzowina w aromatycznym i aksamitnym sosie podana na szparagach.
składniki:
- wieprzowina
- 4 łyżki masła
- 750 g zółtych szparagów
- sól i świeżo mielony pieprz
- Sos:
- 1 szalotka
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 szklanki białego wina
- szklanka śmietany kremówki
przyrządzanie:
Sprawdź nasz przepis!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















