Austriacki przepis na ciasto z jabłkami - pyszny, gorący i aromatyczny strudel. Najlepiej smakuje podany z lodami i bitą śmietaną.
składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 jajo
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka octu winnego
- masło do smarowania blachy i ciasta
- 1 kg jabłek
- 60 g cukru
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/2 łyzeczki cynamonu
- bułka tarta
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















