Surówka Colesław to niezastąpiony dodatek do obiadów, fast foodów, czy pałaszowania solo. Przed Wami jeden z najprostszych przepisów.
składniki:
Składniki:
duża główka świeżej kapusty białej
2 marchewki
1 cebula
Sos:
pół szklanki majonezu
pół szklanki mleka
4 łyżeczki cukru pudru
2 łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżka soku z cytryny
przyrządzanie:
Kapustę umyj, poszatkuj ręcznie. Uważaj na palce! Następnie tak samo postąp z marchewką, cebulą. Jeśli lubisz możesz ścierać je na tarce o większych oczkach.
Czas na sosik:
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Warzywa polewamy sosikiem i tak przygotowaną sałatkę odstawiamy na 40 minut do lodóweczki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















