Przepis na tradycyjna surówkę z kiszonej kapusty.

składniki: 
- garść kapusty kiszonej
- 1/4 czerwonej papryki
- pól cebuli
- 2 ogórki konserwowe
- 3 buraki konserwowe
- sól, pieprz
- łyżeczka cukru
- 2 łyżki oleju
przyrządzanie:
- Kapustę przepłucz pod bieżąca wodą i odciśnij.
- Posiekaj i przełóż do miski.
- Cebulę drobno posiekaj i dodaj do kapusty.
- Ogórki i paprykę pokrój w kosteczkę a buraki w słupki i dodaj do reszty.
- Wszystko wymieszaj wraz z olejem, dopraw.
- Odstaw do lodówki na godzinę.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














