Doskonały dodatek do owsianki, lodów, placków ale przede wszystkim najlepsza przekąska, która dodaje mnóstwo energii! Zamiast chipsów postaw na zdrowe, suszone owoce! Zobacz naszą recepturę!
składniki:
- 2 średnio dojrzałe banany
przyrządzanie:
- Banany pokrój w plastry o grubości około 5 mm.
- Ułóż na papierze do pieczenia i susz w piekarniku nagrzanym do 70 stopni przez 8 – 10 godzin.
- Po 4 godzinach przewróć banany na drugą stronę.
- Drzwiczki piekarnika przez cały czas muszą być lekko uchylone.
- Banany są bardziej chrupkie i smaczniejsze, jeżeli wysuszymy je w specjalnej suszarce.
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Ciasteczka owsiane
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














