Syrop z buraków wspomaga leczenie grypy, przeziębienia i anginy.

składniki:
2 średnie buraki
2-3 łyżeczki miodu
przyrządzanie:
Dwa średniej wielkości buraki zetrzyj na tarce.
Do buraków dodaj 2-3 łyżeczki miodu.
Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Całość schłodź w lodówce. Podawaj co godzinę po 1 łyżce stołowej.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














