Pyszny deser, który nigdy się nie nudzi.

składniki: 
- szkl. kaszy manny
- szk. mąki
- opakowanie cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 kg jabłek antonówek
- 1/2 kostki masła
- łyżeczka cynamonu
- pestki sezamu, slonecznika
- płatki migdałowe
- szkl. wody
przyrządzanie:
- Kasze, mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek wymieszaj w misce. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Na dno średniej foremki do pieczenia wysypanej bułką tartą wysyp połowę suchej mieszanki. Następnie wyłóż połowę jabłek a na nie resztę mieszanki i pozostałe jabłka.
- Całość posyp cynamonem. Pestki słonecznika i sezam lekko upraż na suchej patelni i razem z płatkami migdałowymi posyp nimi ciasto.
- Ciasto polej równomiernie roztopionym masłem, a następnie szklanką wody. Piecz około 50 min. w temp. 180 stopni C.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














