Słodka propozycja dla małych i dużych łakomczuchów. Naleśniki z jabłkami i orzechami smakują jak szarlotka. Podaj je z gałką ulubionych lodów i posyp czekoladowymi wiórkami.
składniki:
- Ciasto naleśnikowe (200 ml mleka - 200 ml wody gazowanej - 200 g mąki - 3 jajka - szczypta soli)
- 5 łyżek prażonych jabłek
- 2 garści posiekanych orzechów
- 3 łyżki płynnego miodu
- cynamon do smaku
przyrządzanie:
- Zrobić ciasto na naleśniki.
- Do ciasta dodać łyżkę posiekanych orzechów.
- Jabłka wymieszać z miodem i cynamonem.
- Naleśniki złożyć w kopertę i podawać z lodami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














