Próbowaliście kiedyś zrobić szaszłyki z ryby? Jeżeli nie, to podrzucamy sprawdzony przepis na to danie z grilla z pstrągiem i warzywami.
składniki:
- olej
- cytryna na sok
- filet z pstrąga
- papryka zielona
- pieczarki
- ulubione przyprawy
przyrządzanie:
- Połącz olej i sok z cytryny z ulubionymi przyprawami.
- Filety pokrój w kostkę i połącz z marynatą, pozostaw na 30 minut.
- Warzywa pokrój na kawałki.
- Nadziewaj na przemian na patyki posmarowane olejem.
- Ułóż na rozgrzanym ruszcie i piecz przez około 10-12 minut.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















