Idealne na grilla, ale również do przygotowania na patelni. Idealne szaszłyki z pyszną rybą i warzywami.
składniki:
- porcja łososia
- pomidorki koktajlowe
- 1/2 małej cukinii
- 1 duża cebula czerwona
- 1 żółta papryka
- sól
- pieprz cytrynowy
- suszona mięta
- zioła prowansalskie
- łyżka oliwy z oliwek
- sok z połowy cytryny
- natka pietruszki
- kuskus
przyrządzanie:
Łososia opłukać i pokroić w dużą kostkę – oprószyć delikatnie solą i cytrynowym pieprzem.
Paprykę, cebulę i cukinię pokroić.
Na patyczki nadziewać naprzemiennie cebulę, rybę, koktajlowe pomidorki, cukinię i paprykę. Szaszłyki lekko posmarować oliwą i posypać suszoną miętą, pieprzem cytrynowym i ziołami prowansalskimi. Grillować na rozgrzanej patelni lub grillu elektrycznym przez ok. 10 min. W trakcie grillowanie obracać.