Błyskawiczne, smakowite szaszłyki z pieczarek i kurczaka polecają się na obiad lub podwieczorek

składniki:
- jedna pierś kurczaka
- ogórek
- 15 pieczarek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- sok z połowy cytryny
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka kurkumy
- łyżka oliwy
- 2 ząbki czosnku
- szczypta chilli
przyrządzanie:
- Składniki marynaty połącz i dokładnie wymieszaj. Pierś kurczaka pokrój w kostkę. posyp solą, wymieszaj z marynatą i odstaw do lodówki na min 6 godzin.
- Ogórek pokrój w grube plasterki, pieczarki na połówki, polej oliwą.
- na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian kurczaka, plasterki ogórka i połówki pieczarek.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok 30 min.
- Szaszłyki przed podaniem skrop sokiem z cytryny.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














