
Sojowy ser tofu świetnie nadaje się również go grillowania - serwowany z warzywami w formie szaszłyków smakuje wyśmienicie
czas: 20 minut + 2 godziny marynowania
liczba porcji: 4
składniki:
250 g sera tofu
12 małych cebulek
2 czerwone papryki
pół szklanki oliwy
4 ząbki czosnku
2 cm kawałek korzenia imbiru
1/2 łyżeczki curry
sól, pieprz
przyrządzanie:
Ser pokroić w dużą kostkę, papryki w kwadratowe kawałki, cebulki dokładnie umyć. Czosnek i imbir drobno posiekać, wymieszać z oliwą, solą i pieprzem. Kawałki sera i warzywa włożyć na 2 godziny do marynaty, następnie nadziewać na przemian na moczone wcześniej przez godzinę w wodzie patyczki do szaszłyków. Grillować po ok. 8 minut każdą ze stron na rozgrzanym grillu ogrodowym – konieczne na aluminiowej tacce, polewając marynatą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













