Mmmm... Pyszne, wykwintne, sycące! Nie wiesz jaką przekąskę podać gościom na specjalną okazje? A może chcesz zaskoczyć partnera romantyczną kolacją? Oto danie idealne na celebrowanie ważnych chwil!
składniki:
- ciasto francuskie x 1/6 rolki
- szparagi mix x 3 sztuki
- szynka (typu Parmeńska, Serrano, Schwarzwaldzka) x 1 plaster
- ser tarty (typu parmezan, grana padano, cheddar, gruyere)
- żółtko od jajka x 1 sztuka
przyrządzanie:
Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca
SZPARAGI ZAPIEKANE W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SZYNKĄ I SEREM
- Czas przygotowania: 30 minut
- Poziom : Łatwy
Zobacz też: Millefoglie z wędzonym pstrągiem
Sprawdź przepis!