Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Szpinak jest pyszny, czyli zapomnijmy o dzieciństwie

Każdy z nas ma jakąś kulinarna traumę z dzieciństwa. Dla większości osób jest nią szpinak, czyli paćkowate danie przygotowywane bez przypraw i pomysłu w szkolnych i przedszkolnych jadłodajniach. A przecież to jedno z najsmaczniejszych, dających ogromne pole do popisu warzyw. Co więcej, powiedzmy to wprost - szpinak jest pyszny!

A poza tym, że pyszny niezwykle zdrowy. Daje on możliwość przygotowania niezwykłych potraw o różnych smakach. Dzięki mrożonkom dostępny jest bez problemów przez cały rok.


Mając świeży szpinak proponujemy przygotować proste, a efektowne dania na przystawkę. GRECKIE ROŻKI ZE SZPINAKIEM nie wiadomo kiedy rozejdą się z talerza, a zarówno SZPINAK Z BURACZKAMI I FETĄ jak i Z RODZYNKAMI I ORZESZKAMI rozbudzą nasz apetyt przed daniem głównym. A tu możemy już poszaleć. Do wyboru bez względu na porę roku, mamy  (proszę przeczytać i spróbować nie oblizywać się ze smakiem):
CANELLONI ZE SZPINAKIEM, czyli pracochłonny rarytas, odpłacający włożoną energię wybitnym smakiem,
TARTĘ ZE SZPINAKIEM, która oprócz przysmaku jest doskonałym pretekstem do kosztowania czerwonego wina,
LASAGNE ZE SZPINAKIEM, czyli potrawę powoli wdzierająca się na nasze stoły,
oraz SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I GORGONZOLĄ, będące wybitnym dowodem na to, że kuchnia włoska lubi wyraziste i proste połączenia.