Szybka przekąska, albo pomysł na obiad. Ser panierowany, w bardzo chrupiącej panierce. Jeśli podajesz jako danie główne to dodaj dla towarzystwa ziemniaki i ogórki kiszone.

składniki:
- kostka sera żółtego, najlepiej gouda
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- bułka tarta do obtoczenia
- garść płatków kukurydzianych
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- ser pokrój w grubsze plastry, około 3 cm
- Jajka rozbełtaj, dodaj sól, pieprz
- płatki pokrusz w dłoniach i zmieszaj z bułką tartą
- teraz zamocz ser w jajku, a potem w płatkach z bułką i czynność powtórz
- panierka powinna być dosyć konkretna
- smaż na oleju do złotego koloru
- uwaga, bo ser w środku jest płynny i bardzo gorący!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














