Przepis na zdrową i pyszną szynkę w porach.
Składniki:
- 20 dag.surowej szynki
- 3 białe części pora
- 1/2 szklanki wody
- 1 opakowanie śmietany 22 procentowej
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- papryka słodka
- gałka muszkatałowa
Przygotowanie:
Szynkę pokroić w kostkę, przyprawić i obsmażyć. Pory pokroić w krążki i usmażyć na osobnej patelni. Dodać mięso, wodę i śmietanę. Dusić przez 15 minut. Doprawić do smaku przygotowanymi przyprawami. Podawać z pure ziemniaczanym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













