Niesamowite połączenie pieczonego kurczaka i orzeźwiającego manga. Spróbujecie?
składniki:
- pieczony kurczak w piekarniku
- 12 małych tortilli kukurydzianych o średnicy ok. 16-18 cm
SALSA:
- 1 duże dojrzałe mango lub 2 średnie
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki posiekanej cebulki szalotki
- 1 łyżeczka posiekanej ostrej papryczki
- 1/2 szklanki listków świeżej kolendry
- sok z 1 limonki
- szczypta soli
przyrządzanie:
Salsa z mango i pomidorków koktajlowych: Mango umyć, obrać, pokroić w 1 cm kratkę prostopadle do środka owocu, sięgając pestki, następnie obkroić nożem miąższ, powstałą kosteczkę włożyć do miski. Dodać pomidorki pokrojone na ćwiartki lub połówki, cebulkę, papryczkę, liście kolendry. Skropić sokiem z 1 limonki i wymieszać. Przed podaniem doprawić solą.
Tortille podgrzać na patelni, gdy są miękkie składać je na pół, nadziewać podgrzanym, począstkowanym mięsem, salsą z mango i pomidorków i odkładać na półmisek.