
Kwintesencja tajskiej kuchni - masło z orzeszków ziemnych wymieszane z mlekiem kokosowym
przepis z kuchni: tajskiej
czas: 10 minut
liczba porcji: 4
składniki:
4 łyżki gładkiego masła z orzeszków ziemnych
200 ml mleka kokosowego
sól, pieprz
przyrządzanie:
Składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ostro doprawionych do dań warzywnych, ale również pieczonych morskich ryb czy dań z grilla
uwagi:
Ten sos, dodawany do wielu potraw, bywa rozmaicie modyfikowany, np. poprzez dodanie czerwonej papryczki chilli
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













