Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Sałatka witaminowa

Sałatka witaminowa

Placki po cygańsku

Placki po cygańsku

Pierś kurczaka z limonką

Pierś kurczaka z limonką

Szpinakowe roladki

Szpinakowe roladki

Camembert panierowany

Camembert panierowany

Tortilla drobiowa

Tortilla drobiowa

Przekąska z sezamem

Przekąska z sezamem

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Deser z musli

Deser z musli

Kulki z sera mascarpone

Kulki z sera mascarpone

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

Bananowe muffiny

Bananowe muffiny

Koktajl bananowy z kakao

Koktajl bananowy z kakao

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Tajskie banany smażone z kardamonem i kokosem

Tajski przepis na smażone banany z kokosem, przyprawami i karmelizowanym cukrem. Idealne na deser!   

składniki:

  • 3 banany
  • 1 spora łyżka masła
  • 4 łyżeczki brązowego cukru
  •  łyżeczka cukru waniliowego
  •  szczypta cynamonu i kardamonu
  • wiórki kokosowe do dekoracji
  • lody do podania

przyrządzanie:

  • Na patelni rozgrzej łyżkę masła.
  • Banany kroimy wzdłuż.
  • Smażymy na średnim ogniu obracając i  posypując cukrem z każdej strony.
  • Dodajemy wanilię, kardamon i cynamon.
  • Smażymy kilka minut, aż cukier się delikatnie przypali, a banany ładnie zarumienią.
  • Na końcu posypujemy wiórkami kokosowymi.
  • Podajemy na ciepło z gałką lodów waniliowych.