Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sernik czeski

Sernik czeski

Poduszki z czekoladą

Poduszki z czekoladą

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Roladki z jajek

Roladki z jajek

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Sałatka z brokułami z dodatkiem jajka

Sałatka z brokułami z dodatkiem jajka

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Orzeszki z ciecierzycy

Orzeszki z ciecierzycy

Gruszka z pieca

Gruszka z pieca

Marchewkowe muffinki

Marchewkowe muffinki

Łosoś z makaronem i warzywami

Łosoś z makaronem i warzywami

Mus twarożkowo- galaretkowy

Mus twarożkowo- galaretkowy

Kurczak z granatem i winogronami

Kurczak z granatem i winogronami

Tarta morelowo-makowa

Pyszne ciasto, idealne na deser

składniki:
Ciasto serowe:

  • 100 g twarogu
  • 2 łyżki mleka
  • 4 łyżki oleju
  • jajo
  • 50 g cukru
  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa morelowo- makowa:
  • 500 g moreli z puszki
  • 2 białka
  • 2 łyżki cukru
  • 200 g gotowej masy makowej
  • łyżka soku z cytryny
Kruszonka i dekoracja
  • 200 g mąki
  • 50 g mielonego maku
  • 50 g cukru
  • 60 g masła
  • cukier puder

przyrządzanie:

SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>