Pyszna i prosta tarta na słodko, gdzie kwaskowa żurawina łączy się ze słodką białą czekoladą. Pycha!

składniki:
- 200 g mąki
- 2 żółtka
- 100 g masła
- 30 g cukru pudru
- 2 łyżki bardzo zimnej wody
- szczypta soli
- 300 g białej czekolady
- 225 ml śmietany 30%
- świeża żurawina
przyrządzanie:
Sprawdź nasz przepis!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














