Tatar wołowy - sprawdzony przepis na klasyk!
składniki:
- polędwica wołowa - 40 dag
- olej - 3 łyżki
- jaja - 2 sztuki
- ogórek kiszony - 2 sztuki
- cebula - 1 sztuka
przyrządzanie:
Dopilnuj, aby jajka i mięso pochodziły ze sprawdzonego źródła. Muszą być świeże! Jaja sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Ogórka i cebulkę pokrój na malutkie kawałeczki.
Mięso zmiel w maszynce, a jeśli nie masz to pokrój je na minimalne kawałki. Przesyp do miski i dodaj do tego olej, przyprawy do smaku.
Na każdą porcję mięsa nakładaj po jednym żółtku i dekoruj ogórkiem i cebulą. Gotowe.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















