Tatar z łososia to pyszna przystawka dla wszystkich, którzy kochają surowe ryby. Proponujemy podać go na makaronie w towarzystwie roszponki. Pycha!

składniki:
- filet świeżego łososia
- cebula
- sól, pieprz
- ogórek kiszony
- surowe żółtko
- sok z cytryny
- maggi
- roszponka
- makaron al dente
przyrządzanie:
-
Usuwamy z fileta błony i ścięgna,myjemy go. Rozdrabniamy.
- Dodajemy przyprawy, maggi, drobno posiekaną cebulę i ogórka.
- Do tatara wrzucamy żółtko i mieszamy. Formujemy kulkę.
- Gotujemy makaron.
-
Na talerz wykładamy makaron, na to nasz tatar, ozdabiamy roszponką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













