składniki:
- 150 g świeżego tuńczyka
- 1/2 szkl. ryżu
- 4 łyżeczki sosu sojowego
- 2 łyżeczki soku z limonki
- słoiczek kawioru
- marynowany imbir
- chrzan
- wasabi
- rukola lub kiełki
przyrządzanie:
- Ryż ugotuj. Tuńczyka drobno pokrój, dodaj sos sokowy i sok z limonki.
- Do foremki nałóż trochę ryżu, ubij, dodaj pokrojonego i doprawionego tuńczyka a następnie daj warstwę kawioru.
- Udekoruj np. rukolą. Podawaj z marynowanym imbirem, chrzanem wasabi i sosem sojowym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















