Tym razem kilka mało popularnych śniadań, aczkolwiek bardzo prostych w przygotowaniu. Dodatkowym plusem jest to, że świetnie wzmacniają odporność i są typowo jesienne. Na zdrowie!
JAGLANKA CYNAMONOWA
Składniki (na jedną porcję):
– 3 łyżki kaszy jaglanej surowej
– łyżeczka cynamonu
– syrop z agawy
Sposób przygotowania:
Jaglankę wsypujemy do garnka i chwilę podprażamy, aż do momentu, kiedy zacznie wydobywać się z niej orzechowy aromat. Następnie 2 razy przepłukujemy wrzątkiem i zalewamy wodą w proporcji 2:1, czyli 2 razy więcej wody niż kaszy. Wsypujemy płaską łyżkę cynamonu i gotujemy. Gdy woda zacznie się gotować, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Przekładamy do miseczki, polewamy syropem z agawy i dekorujemy sezonowymi owocami.