Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Kurczak curry z warzywami

Kurczak curry z warzywami

Pomidorki faszerowane kozim serem

Pomidorki faszerowane kozim serem

Kasztany

Kasztany

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Torcik z naleśników

Super deser- torcik z naleśników

składniki:

  • 3 jajka
  • pół szklanki mąki
  • więcej niż pół szklanki mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • kilka łyżek oleju
  • ulubione dodatki do przekładania naleśników

przyrządzanie:

  • Żółtka oddziel od białek i daj je do dwóch naczyń. Dodaj mąkę do żółtek, mleko oraz proszek do pieczenia. Składniki wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Ubij białka ze szczyptą soli i wymieszaj z ciastem. Wlewaj porcje ciasta (3 łyżki) na patelnie z rozgrzanym olejem. Usmaż je z dwóch stron, aż będą złociste.
  • Wykładaj naleśnik na naleśnik, przekładając każdą warstwę jakimś dodatkiem.