Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Błyskawiczna surówka obiadowa z marchewki i migdałów

Błyskawiczna surówka obiadowa z marchewki i migdałów

MARCHEWKA na 20 sposobów!

MARCHEWKA na 20 sposobów!

Kremowa czekolada na gorąco o smaku śliwkowym

Kremowa czekolada na gorąco o smaku śliwkowym

Grzany cydr

Grzany cydr

Puszyste naleśniki na maślance

Puszyste naleśniki na maślance

20 pomysłów na podanie GORĄCEJ CZEKOLADY

20 pomysłów na podanie GORĄCEJ CZEKOLADY

14 pomysłów na podanie KLOPSIKÓW

14 pomysłów na podanie KLOPSIKÓW

25 pomysłów na serwowanie KURCZAKA (całego, piersi, pałek)

25 pomysłów na serwowanie KURCZAKA (całego, piersi, pałek)

Krem do pieczywa z makreli

Krem do pieczywa z makreli

Bardzo chrupiące pałki z kurczaka- najprostszy przepis

Bardzo chrupiące pałki z kurczaka- najprostszy przepis

Gorąca czekolada dla dorosłych (z alkoholem)

Gorąca czekolada dla dorosłych (z alkoholem)

Ciasto cytrynowe z makiem, na maślance

Ciasto cytrynowe z makiem, na maślance

Zakopiańska pasta do chleba z bryndzy

Zakopiańska pasta do chleba z bryndzy

Jajecznica po BACOWSKU

Jajecznica po BACOWSKU

Pasta bananowa do naleśników, chleba, tostów

Pasta bananowa do naleśników, chleba, tostów

Prosty mus cytrynowy

Prosty mus cytrynowy

Tortellini ze szpinakiem i serem ricotta

Tortellini to włoskie pierożki, które kryją w sobie niesamowite połączenie smaków. Ciasto makaronowe, ser ricotta i szpinak to nasza propozycja na dzisiejszy obiad. Po co kupować gotowe z supermarketu skoro w prosty sposób możecie przygotować je w domowym zaciszu? Zapewniamy: są o wiele smaczniejsze.

składniki:
- 300g mąki - 3 jajka - 1 łyżeczka soli - 3 łyżki wody - 400g szpinaku - 200g sera ricotta - 4 łyżki parmezanu - 2 jajka - szczypta gałki muszkatołowej - pieprz - sól

przyrządzanie:

Szpinak rozmrozić, dusić w garnuszku pod przykryciem w małej ilości wody. Następnie odcedzić. Ricottę drobno pokroić lub rozetrzeć widelcem, dodać do szpinaku, następnie dodać jajka i parmezan. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Z mąki, soli, jajek i żółtka zagnieść ciasto. W razie potrzeby dolać odrobinę wody, przykryć ściereczką, odstawić na godzinę. Następnie ciasto podzielić na 4 części, każdą cienko rozwałkować. 2 części posmarować białkiem, łyżeczką wykładać odrobinę farszu w równych odstępach. Przykryć drugą połową ciasta, docisnąć ciasto, pokroić na kwadraciki. Boki pierożków zacisnąć razem. Gotować w osolonym wrzątku aż wypłyną na wierzch. Podawać ze śmietaną, masłem i parmezanem.