Grzanki z awokado i sadzonym jajkiem to pożywne śniadanie, które dostarczy energii każdemu!

składniki:
- 2 jajka
- 1 awokado
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
- 1 łyżeczka octu
- ½ łyżeczki soku z limonki
- sól i pieprz
- płatki chili
przyrządzanie:
- Na rozgrzanej patelni teflonowej zarumienić z obu stron kromki chleba.
- Awokado, obrać, usunąć pestkę i pokroić w równą kostkę. Doprawić solą i sokiem z limonki.
- Usmażyć jajko na rozgrzanej patelni.
- Na tost wyłożyć przygotowane awokado, następnie jajko. Całość posypać sola i pieprzem oraz płatkami chili.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














