Pecan pie to amerykański przepis. Deser ten jest idealny na zbliżającą się jesień. Chrupiący spód, słodki karmel, syrop klonowy i chrupiące orzechy pecan - do tego gorąca herbata lub kawa i chłodny jesienny wieczór od razu nabiera kolorów!
składniki:
- 200 g mąki
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- 120g schłodzonego masła
- 1 żółtko
- 1 i 1/2 łyżki lodowatej wody
- 100g masła
- 125g ciemnego cukru
- 85g syropu klonowego
- 85g złotego syropu
- 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 300g orzechów pecan
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














