
Tropikalny koktajl - orzeźwiający o każdej porze roku
przepis z kuchni: jamajskiej
czas: 5 minut
liczba porcji: 2
składniki:
3/10 ciemnego rumu
2/10 wódki
4/10 soku pomarańczowego
1/10 soku z limonki
porcja grenadyny
przyrządzanie:
Do shakera w połowie wypełnionego kostkami lodu wlać wszyskie składniki. Dokładnie wymieszać. Podawać w wysokich szklankach z kostką lodu i plasterkiem cytryny.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













