Czasem najprostsze śniadanie jest najlepsze. Ukłony w stronę klasyki, z drobną modyfikacją. Twarożek z orzechami włoskimi poleca się do kanapek!
składniki:
- pęczek pietruszki
- 1 cebula
- 200 g serka twarogowego, białego
- 125 ml śmietany lub gęstego jogurtu
- garść orzechów włoskich, obranych i pokrojonych na bardzo drobno
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
- 1 pomidor
przyrządzanie:
- Natkę umyj, poszatkuj na bardzo drobno
- Cebulę pokrój na drobno
- Śmietanę wymieszaj z serkiem, cebulą, pietruszką, sokiem z cytryny, orzechami
- Dopraw solą i pieprzem
- Pomidora sparz, obierz ze skórki
- Smaruj pieczywo serkiem, na górę układaj plasterki pomidora, posyp natką lub sezamem