Czasem najprostsze śniadanie jest najlepsze. Ukłony w stronę klasyki, z drobną modyfikacją. Twarożek z orzechami włoskimi poleca się do kanapek!
składniki:
- pęczek pietruszki
- 1 cebula
- 200 g serka twarogowego, białego
- 125 ml śmietany lub gęstego jogurtu
- garść orzechów włoskich, obranych i pokrojonych na bardzo drobno
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
- 1 pomidor
przyrządzanie:
- Natkę umyj, poszatkuj na bardzo drobno
- Cebulę pokrój na drobno
- Śmietanę wymieszaj z serkiem, cebulą, pietruszką, sokiem z cytryny, orzechami
- Dopraw solą i pieprzem
- Pomidora sparz, obierz ze skórki
- Smaruj pieczywo serkiem, na górę układaj plasterki pomidora, posyp natką lub sezamem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














