Idealny na wiosenne śniadania: pyszny, nie tuczący, bogaty w białko i wapń. Domowy twarożek ze szczypiorkiem odmieni twoje codzienne kanapki.
składniki:
- 250 g twarogu półtłustego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
- szczypiorek
- 1 ząbek czosnku
- sól do smaku
- pieprz do smaku
przyrządzanie:
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Dodać pokrojony szczypiorek i zmiażdżony czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















