Sałatki na obiad to najlepszy pomysł na wakacyjne danie. Robi się je je szybko, można dowolnie łączyć składniki i zabrać słoik z sałatką w podróż lub na plażę. Przez kolejne dni będziemy publikować mnóstwo przepisów z sałatkami w roli głównej. Każda z nich będzie bogata w warzywa, nasiona, zieleninę i owoce. #tydzieńSAŁATKOWY trwa! Oto przepis na pomidorowow-mozzarellowy mix w otoczce ziół. 

składniki: 
- 300 g pomidorków koktajlowych
- 400 g mozzarelli mini kuleczek
- 3 garści świeżego, umytego szpinaku
- świeże zioła: mięta, bazylia, rozmaryn, kolendra, pietruszka
- suszone zioła: lubczyk, bazylia
- gruboziarnista sól
- pieprz świeżo mielony
- olej lniany
przyrządzanie:
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














