Sałatki na obiad to najlepszy pomysł na wakacyjne danie. Robi się je je szybko, można dowolnie łączyć składniki i zabrać słoik z sałatką w podróż lub na plażę. Przez kolejne dni będziemy publikować mnóstwo przepisów z sałatkami w roli głównej. Każda z nich będzie bogata w warzywa, nasiona, zieleninę i owoce. #tydzieńSAŁATKOWY trwa! Banalna sałatka, ale za to zawiera bardzo ekskluzywne dodatki: ser kozi, pieczone buraki, miód oraz olej lniany. Smakuje pysznie! Podajcie ją w towarzystwie wina białego.
składniki:
- 2 średnie buraki
- porcja sałaty zielonej lub innego ziela
- ser kozi lub parmezan
- sól, pieprz, orzechy nerkowca
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki oleju lnianego
- 1/2 łyżeczki miodu
przyrządzanie: