Uniwersalna i tania pasta z awokado. Idealnie pasuje do kanapek, ziemniaków, czy jaj.
składniki:
3 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
2 dojrzałe awokado
sok z 1 cytryny
przyrządzanie:
Wybierz awokado bardzo dojrzałe i miękkie. Czosnek obierz i pokrój na mniejsze kawałki, żeby blender nie musiał się wysilać. Wyciśnij sok z cytryny. Obierz i pokrój awokado. Wszystkie wymienione składniki plus sól, pieprz i papryczkę umieść w misce, dolej około szklanki wody i potraktuj blenderem na gładką masę. Gotowe do smarowania!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















