Florencja
Makaron Fusilli Con Verdue
Składniki na 2 porcje:
• 200 g makaronu Malma Fusilli
• 0,5 słoika suszonych pomidorów
• 1 łyżka masła
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 100 g świeżych szparagów
• 100 g świeżej brukselki
• 1 świeży brokuł
• 8 pieczarek (pokrojonych w plasterki)
• 0,5 szklanki drobno startego parmezanu
• 2 łyżeczki rozdrobnionej skórki od cytryny
• dodatkowy parmezan
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Na dwie minuty przed końcem gotowania dodajemy suszone pomidory. Po ugotowaniu całość odcedzamy i zostawiamy w rondlu utrzymując ciepło.
Na dużej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i oliwę z oliwek. Dodajemy szparagi, pokrojoną na ćwiartki brukselkę, brokuły oraz pieczarki. Całość smażymy przez około 8 minut, aż warzywa będą miękkie.
Następnie do ugotowanego makaronu dodajemy usmażone warzywa oraz parmezan. Całość delikatnie mieszamy. Posypujemy skórką z cytryny i dodatkowo startym parmezanem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















