Taka miska to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to danie, które syci, lekkie i bardzo proste w przygotowaniu. Do gulaszu wykorzystałam kolorową paprykę, cukinię, zielone oliwki.

składniki:
- 1 duża cukinia
- 1 czerwona cebula
- 1 por
- 3 kolorowe papryki
- 2 łyżki zielonych oliwek
- 3 ząbki czosnku
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 50 ml bulionu lub wody
- 300 ml pasaty pomidorowej lub 1 puszka pomidorów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 200 g fasolki szparagowej
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka czarnuszki
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>
uwagi:
PRZEPIS I ZDJĘCIE POCHODZI Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>>KLIK>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














