Jedna z naszych ulubionych tart wegetariańskich. Z kurkami, serem i chrupiącym ciastem.

składniki:
CIASTO
- 250 g mąki pszennej
- 150 g masła
- sól
- jajko
- 200 g kurek
- 300 ml śmietany kremówki 30%
- 4 żółtka
- około 6-7 łyżek startego parmezanu
- około 6-7 łyżek sera gouda i sra koziego
- masło
- czosnek
- przyprawy
przyrządzanie:
>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














