Kotlety z cieciorki to idealna alternatywa dla mięsnych dań obiadowych. Są tak samo pożywne, dostarczają białka roślinnego i są naprawdę smaczne. Przekonaj się.
składniki:
- cieciorka 1 puszka
- marchewka
- czosnek
- mąka ziemniaczana (2 łyżki)
- bułka tarta (1/2 szklanki)
- woda
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
1. Odcedzamy cieciorkę.
2. Marchewkę myjemy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do cieciorki. Wyciskamy do tego ząbek czosnku.
3. Całość blendujemy, dolewamy łyżkę wody.
4. Dodajemy mąkę.
5. Przyprawiamy i mieszamy wszystko. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.
6. Smażymy na oliwie.
TRWA TYDZIEŃ FIT!
WEŹ UDZIAŁ W NASZYM KONKURSIE!