Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej

Nie od dziś wiadomo, że kasza jaglana jest jedną z najstarszych i zarazem najzdrowszych kasz. Wyróżnia się dużą zawartością witamin z grupy B oraz. Oto prosty przepis na wegetariańskie kotleciki, które również można jeść na zimno lub przygotować z nich pyszne burgery! 

2896187141_7a7be2186f_b

składniki:

  • 350 g kaszy jaglanej
  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • 0,5 kg pieczarek
  • 3 duże cebule
  • szklanka otrębów pszennych
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • pietruszka

przyrządzanie:

  • Ugotuj kaszę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż.
  • Pieczarki opłukaj i pokrój w plastry, a następnie również podsmaż na oleju. Gdy będą gotowe, pokrój je na mniejsze kawałki lub rozdrób za pomocą blendera.
  • Płatki owsiane zmiel w młynku.
  • Natkę pietruszki posiekaj.
  • W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sol oraz pieprz. Całą masę dobrze wyrób i uformuj kotlety.
  • Obtocz je w otrębach i smaż na rozgrzanym oleju.

 

SMAKOWAŁO? Sprawdź:? Wegetariańskie kotlety brokułowe