Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Wegetariańskie leczo

Leczo to potrawa popisowa wielu kucharzy. Dzisiaj wersja niestandardowa - bez mięsa. Stragany są pełne sezonowych warzyw, więc teraz jest najlepsza pora na leczo! Wiedzieliście skąd się ta potrawa wywodzi? To potrawa węgierska, znana także na Słowacji, Ukrainie, w Niemczech, Czechach, Austrii i Izraelu. 

Letscho

składniki:

  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 - 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka pomarańczowa
  • 1 cukinia
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • sól i czarny pieprz

przyrządzanie:

  • Cebulę, paprykę, cukinię pokroić w grubą kostkę. Całość smażyć na zarumienionej cebulce z patelni.
  • Dodać cukier i podsmażać przez 5 minut.
  • Po tym czasie dodać pozostałe warzywa.
  • Smażyć przez kolejne 15 minut do czasu miękkości papryki.
  • Dodać pomidory i dusić przez 10 minut. Doprawić.

 

SPRAWDŹ PRZEPIS NA : CYNAMONOWE KRĄŻKI JABŁKOWE