Ta sałatka będzie hitem wielkanocnego stołu. Lekka i pożywna, z rukolą i rzodkiewką. Wypróbuj koniecznie nasz wyjatkowy przepis!

składniki:
- 10 rzodkiewek
- 3 jajka
- pół opakowania roszpunki
- pół opakowania rukoli
- pół czerwonej papryki
- pół żóltej papryki
- 1 cytryna
- oliwa z oliwek
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- natka pietruszki
przyrządzanie:
- Jajka ugotuj na twardo. Obierz i pokrój na małe kawałki.
- Roszponkę i rukolę dokładnie wypłucz i osusz, przełóż do miski.
- Pokrój paprykę i rzodkiewki, dodaj wraz z jajkami do miski z rukolą i roszponką.
- Zmieszaj ze sobą sok z cytryny, majonez, jogurt i przyprawy, tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę.
- Odstaw do lodówki na pół godziny.
- Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













