Ta sałatka będzie hitem wielkanocnego stołu. Lekka i pożywna, z rukolą i rzodkiewką. Wypróbuj koniecznie nasz wyjatkowy przepis!
składniki:
- 10 rzodkiewek
- 3 jajka
- pół opakowania roszpunki
- pół opakowania rukoli
- pół czerwonej papryki
- pół żóltej papryki
- 1 cytryna
- oliwa z oliwek
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- natka pietruszki
przyrządzanie:
- Jajka ugotuj na twardo. Obierz i pokrój na małe kawałki.
- Roszponkę i rukolę dokładnie wypłucz i osusz, przełóż do miski.
- Pokrój paprykę i rzodkiewki, dodaj wraz z jajkami do miski z rukolą i roszponką.
- Zmieszaj ze sobą sok z cytryny, majonez, jogurt i przyprawy, tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę.
- Odstaw do lodówki na pół godziny.
- Smacznego!